V motoreste v Tatranskej Štrbe zriadili predaj remeselných výrobkov

23.11.2005 Poprad

Tatranská Štrba 23. novembra (TASR) - K zachovaniu tradičných ľudových remesiel na východnom Slovensku by mal prispieť klasický a neskôr aj internetový preda...
Tatranská Štrba 23. novembra (TASR) - K zachovaniu tradičných ľudových remesiel na východnom Slovensku by mal prispieť klasický a neskôr aj internetový predaj remeselných výrobkov v motoreste Sosna v Tatranskej Štrbe.

Nezisková organizácia ETP Slovensko - Centrum pre udržateľný rozvoj otvorí netradičný obchodík vo vstupných priestoroch motorestu už vo štvrtok 24. novembra. Podľa riaditeľky ETP Slávky Mačákovej oslovili takmer stovku drobných výrobcov - rezbárov i ďalších remeselníkov z regiónov s vysokou nezamestnanosťou. Zámer nájsť nové odbytové možnosti podporilo grantom veľvyslanectvo Holandského kráľovstva ako súčasť projektu Internetový obchod s remeselnými výrobkami, ktorý zanedlho taktiež uvedú do prevádzky.
Možnosti predaja na netradičnom mieste pripravili v spolupráci so samosprávou obce Štrba a majiteľom motorestu Sosna v nadväznosti na doterajšie aktivity rozvojových programov Tvoj Spiš I. a II. \"Tie pomáhajú dlhodobo nezamestnaným obyvateľom Spiša nájsť si pracovné uplatnenie a taktiež vytvárajú pracovné príležitosti v novovznikajúcich podnikoch sociálnej ekonomiky, \" informovala Mačáková. Doplnila, že pre nezamestnaných v okrese Poprad tým vytvoria tri pracovné miesta. Záujem o výrobky ľudových umelcov preverí podľa Mačákovej už najbližšie obdobie vianočných nákupov.
 

Vyberte región